Supedlalé 18. oldal
Ha nagyobb túrára, hegy- vagy falmászásra készülünk, gyűjtsünk erőt, amiben partner a pirított csukamáj, amihez hozzáadhatjuk a belsőségeket, ikrát, tejet. Hamari étel, 4-5 perc alatt készen van. Egy jó bögre illatos teával, friss péksüteménnyel isteni.
Maradva még a belsőségnél, nevezetesen az ikránál, ami ugyan nem veszi fel a versenyt a belugáéval, de szép nagy szemeivel csábít, hogy kaviár legyen belőle. Nem terem minden bokorban, a csukahártyájából kell kifejteni óvatosan a vágódeszkán. Ikrája mennyisége válogatja, hogy mennyi só és étolaj kerül bele. Két-három deciliternyi ikrához kell egy evőkanál só és nagyobb kiskanálnyi étolaj. Porcelán tálba téve pihenjen egy napot a hűtőben, aztán nincs más hátra, mint hogy vajazott pirítósra téve befaljuk. Persze mindig van, akinek semmi sem elég, a megvajazott pirítósra, vékony érett camembert szeletke kerül a kompozíció kedvéért vékony karikára szelt lilahagymával.