Csuhás pontyleves
Finomra vágott vöröshagymát vajban megpárolunk, megszórjuk fűszerpaprikával, kevés vizet öntünk rá, majd az ujjnyi ...
Érdekel
Dalmát ponty – Csönge Feri módon
A ponty egyedi elkészítésének szép példája a dalmát ponty. Hazai konyhánkon a pontyfilét többnyire ...
Érdekel
Fránya ikra
A hozzávalók: kell két-három hasas ponty ikrája. Tegye egy rendesebb csuporba, vágjon nádszálat, az ...
Érdekel
Halkrém – Tóth István alpolgármester leleménye
A pontyot kifilézzük, felfüstöljük, füstölés után a bőrét lehúzzuk, a szálkákat eltávolítjuk. Turmixgépbe tesszük, ...
Érdekel
Halleves spanyol módra
A hozzávalókról: ahogy láttam, nagyjából kilónyi filézett ponty, három darab vöröshagyma, nagyobb padlizsán, két ...
Érdekel
Haltöpörtyű
A pontyszeleteket felkockázták, lesózva félórát állni hagyták, majd törött borsos paprikás lisztbe forgatták, végül ...
Érdekel
Karácsonyi kék hal
A pontyot megtisztítjuk, patkó alakura szeleteljük, de a külső nyálkaréteget rajta hagyjuk. A sózás nélküli ...
Érdekel
Kemencés tepsis ponty zöldfűszerekkel – Csönge Ferenc leleménye
Horgász kell hozzá, nem is akármilyen, hiszen a terítékre kerülő ponty minimum 6-7 kilós ...
Érdekel
Mandulás pontyfilé citromos salátával
Hozzávalók: 4 szelet tenyérnyi nagyságú pontyfilé, 20 dkg reszelt mandula, 1 darab citrom, 20 ...
Érdekel
Padlizsánkrémleves haltepertővel
Hozzávalók 4 személyre: 8 deka vaj, egy fej vöröshagyma, négy nagydarab padlizsán, zöldségleves alap, ...
Érdekel
Ponty arácsi módra
A halszeleteket előkészítjük, megsózzuk. Füstölt szalonnából vékony csíkokat, gombából apró cikkeket szelünk. A halat ...
Érdekel
Ponty aszalt szilvával
Hozzávalók: 1 kiló ponty, legalább 40-50 deka aszalt szilva, egy bögre citromos-cukros tea, 1 ...
Érdekel
Ponty bőséggel
Egy megfelelő nagyságú edény aljára kövér sonkaszeleteket rakunk, majd ráaprítunk néhány meghámozott, megmosott burgonyát. ...
Érdekel
Ponty fokhagymás tejben
A nagyjából négykilós tükörpontyot megpucolta és sóban egy órán át állni hagyta. Ebben eddig ...
Érdekel
Pontybaligány
Hozzávalók 5 fő részére: 1 kiló pontyfilé, 5-5 deka sárgarépa és kelkáposztalevél, 4-5 szál ...
Érdekel
Pontyfasírt
A pontyfiléket apró lyukú tárcsán kétszer ledaráljuk. Vöröshagymát apróra vágunk, és petrezselyemmel együtt olajon ...
Érdekel
Pontytöpörtyű kicsit másként
Kockára vágva, paprikás lisztbe forgatva bő zsírban sütötték 3-4 perc alatt a halászok. Ha ...
Érdekel
Potyka szaftosan
A jó pontyétel egyik titka a megfelelő súlyú potyka, öreg barátunk is 2.5 kg-os ...
Érdekel
Rácponty Krúdy Gyulától
„A megtisztított halat feldaraboljuk, megsózzuk, megpaprikázzuk és megtűzdeljük vékony szalonnával. Kikent tepsibe 1 kg ...
Érdekel