Töltött ponty cserépedényben
Supedlalé 177. oldal A lepikkelyezett, megtisztított halat – aminek kivették a kopoltyúit – sózták,…
Tárkonyos halleves
Supedlalé 64. oldal Hozzávalók: 60-70 dkg pontyfilé, liszt, 2 db húsleveskocka, 2 dl tejföl,…
Szálkamentes pontypörkölt
Supedlalé 116. oldal A szálkamentesség titka, hogy a filéket elsősorban a háti és a…
Rántott pontyszeletek krumplisalátával
Supedlalé 104. oldal Elkészítés: a pontyszeleteket leöblítjük, letörölgetjük, citromlével meglocsoljuk, majd sózzuk, borssal meghintjük,…
Rácponty Krúdy Gyulától
Supedlalé 16.oldal „A megtisztított halat feldaraboljuk, megsózzuk, megpaprikázzuk és megtűzdeljük vékony szalonnával. Kikent tepsibe…
Potyka szaftosan
Supedlalé 91.oldal A jó pontyétel egyik titka a megfelelő súlyú potyka, öreg barátunk is…
Pontytöpörtyű kicsit másként
Supedlalé 131. oldal Kockára vágva, paprikás lisztbe forgatva bő zsírban sütötték 3-4 perc alatt…
Pontyfasírt
Supedlalé 43. oldal A pontyfiléket apró lyukú tárcsán kétszer ledaráljuk. Vöröshagymát apróra vágunk, és…
Pontybaligány
Supedlalé 140.oldal Hozzávalók 5 fő részére: 1 kiló pontyfilé, 5-5 deka sárgarépa és kelkáposztalevél,…
Ponty fokhagymás tejben
Supedlalé 82. oldal A nagyjából négykilós tükörpontyot megpucolta és sóban egy órán át állni…