Supedlalé 46. oldal
Hozzávalók: 1 kiló ponty, legalább 40-50 deka aszalt szilva, egy bögre citromos-cukros tea, 1 citrom leve, pohár száraz bor, 10 dkg füstölt szalonna, vaj, só és csipetnyi reszelt szerecsendió.
A teában megáztatjuk az aszalt szilva szemeket, ha megpuhultak, kimagozzuk őket. A pontyot lepikkelyezzük, belsejét kivesszük, kimossuk, majd besózzuk. Kivajazott tűzállótál közepére helyezzük, beborítjuk vékony szalonnaszeletekkel és körberakjuk a szilvákkal. Meglocsoljuk fehérborral és a maradék megolvasztott vajjal. Néhány szilvaszemet szalonnába göngyölünk és fogpiszkálóval a hal gerincébe tűzzünk. Forró sütőben 30-40 percig sütjük. Köretnek vajas burgonya illik mellé.