Hozzávalók: pontyfilé szeletek, pirospaprika, só, őrölt fekete bors, ízlés szerint halas fűszerkeverék, étolaj.
A friss saláta hozzávalói: kígyóuborka, paradicsom, morzsolt kukorica (konzerv), lilahagyma, marék rukkola, só, olívaolaj – extra szűz, balzsamecet.
Tálba tesszük a zöldségeket, majd hozzáadjuk a kukoricát és a rukkolát. Ízlés szerint sózzuk, majd meglocsoljuk olívaolajjal és balzsamecettel. Alaposan összekeverjük, és már tálalhatjuk is.
A halfilét háromujjnyi vastag szeletekre vágom, sűrűn beirdalom, ügyelve az ipszilonszálkák átvágására, figyelve, hogy csak a bőréig mehet a kés. Alaposan befűszerezem, fél óráig pihenni hagyom őket, hogy pácolódjanak. Serpenyőben megsütöm a filéket, de előtte kicsit megkenem mindkét oldalát olajjal. Sütés közben kézzel is meg nyomkodom a szeleteket, hogy kellően átsüljenek. Köretnek a friss salátát adom hozzá.
Kapásjelző és dugóhúzó: 14. oldal