Supedlalé 171. oldal
Íme, a recept nagyjából négy főre: 500 gramm zöldpaprika, 500 gramm uborka, 250 gramm zöld paradicsom, 500 gramm paradicsom, 300 gramm lila hagyma, 500 gramm fejes káposzta. Az öntethez: 1,5 liter víz, fél deci ecet, 1 deci olívaolaj, só, bors, cukor, babérlevél, kapor, csombor, tárkony. Kell hozzá egy guszta jénai vagy cseréptál, amiben könnyű lesz összekeverni. A hozzávalókat megtisztítjuk, a paprikát, a zöld paradicsomot és a hámozott paradicsomot, az uborkát és a hagymát karikára vágjuk. A káposztát vékonyra gyaluljuk. A vizet az ecettel és a fűszerekkel felforraljuk, majd forrón öntjük a salátára. A salátástálat fóliával lezárjuk. Két nap múlva fogyasztható, addig tartsuk hideg helyen. Fogyasztáskor olívaolajjal locsoljuk meg.