Supedlalé 89. oldal
A csukát megnyúzom, kibelezem, kifilézem. Négy főre készülök, nagyjából olyan 12-15 dekás filéket vágok, amiket megsózok, borsozok és megkenek olíva olajjal, majd félreteszem. Tormát reszelek egy keverőtálkába és ráfacsarok egy citrom levét, majd pihentetem. Csak néhány percig, aztán kinyomkodom. Elég gyorsan ereszt levet, ezért átteszem egy másik tálba, adok hozzá fél pohár joghurtot, apróra vágott petrezselymet és annyi majonézt, amitől még tartása marad.(Majonézt lehet külön is kikeverni, de megfelel a tubusos is). Nagyon szeretem a zöld salátákat rucolát, jégsalátát, madársalátát melléjük hámozott karikára szelt uborkát teszek, tálba teszem és készítek nekik egy kis dresszinget. Nem bonyolult, egy kicsavart citrom leve, kevés olíva olaj, apróra vágott metélőhagyma, kevés vízzel összekeverve majd ráöntve a salátára. Olívaolajat forrósítok, a serpenyőben, a csukafiléknek először a bőrös, majd a másik felét sütöm. Ez néhány perc és már tálalom. A tányér közepére szedem a salátát, a ropogósra sült filéket ráteszem, majd annyit kanalazok rá a majonézes tormás öntetből, hogy ellepje őket. Csak neked mondom, nincs csukaíz! Csak omlós, ízes, pikáns csukafilé, ropogós salátákkal!