Supedlalé 112. oldal

Kilós, másfél kilós balin kell hozzá, amit megtisztítunk, besózunk, félretesszük. Ha van otthon ecetes hagymás küszünk elrakva, az nagyon jó, ha nincsen, vegyünk két doboz norvég szardellát, amit apróra összevágunk, tálba tesszük, törött borsot, apróra vágott petrezselymet, nagyon apróra vágott vöröshagymát és vajat adunk hozzá. Jól elkeverjük, majd a megtisztított balin belsejébe tömjük, fogpiszkálóval vagy tűzőtűvel összezárjuk. A tepsit vajjal vékonyan kikenjük, a balint hátával lefelé fordítva beletesszük. Vajdarabkákat teszünk a halra, lassú tűzön csendesen sütni kezdjük. Többször meglocsoljuk a lecsorgott vajjal. Ha megsült, tálra rakjuk, ne sajnáljuk tőle a vajas szaftot. Tálaláskor óvatosan felszeleteljük, citromkarikával díszítjük, tartármártás illik mellé.

Megszakítás