Hozzávalók: konyhakész harcsa, vöröshagyma, füstölt szalonna, minőségi pirospaprika, zöldpaprika, paradicsom, másfél deci vörösbor, tarhonya.

A fortély: A megtisztított hal gerincénél lévő nagy csontról leszedjük a húst, kockára vágjuk, besózzuk, egy kis ideig állni hagyjuk. A vékony csíkokra vágott füstölt szalonnát kisebb bográcsban üvegesre sütjük, rászórjuk a vékonyra szelt, karikára vágott vöröshagymát, és meghintjük a pirospaprikával. beletesszük a harcsadarabokat, rákarikázzuk a kicsumázott zöldpaprikát, meg a lehéjazott paradicsomot. Felöntjük borral és annyi vízzel, hogy teljesen ellepje. Ismerve a harcsahúst, öt percig főzzük, majd beleöntjük a tarhonyát. lefedve kis tűzön főzzük. Nem keverjük, rázogatjuk a bográcsot! Akkor kész az étel, ha a tarhonyaszemek teljesen megduzzadtak. Tálalás előtt villával óvatosan felkeverjük, így mindenkinek egyformán jut a halból.

Borban fürdik a hal: 113. oldal

ai generated 8303593 640
Feliratkozásommal kérem / hozzájárulok, hogy a zakonyi.hu a részemre hírleveleket és más értesítéseket küldjön!