Supedlalé 143. oldal
Hozzávalók: 2 kiló keszegféle, 10 deka liszt, 5 deka pirospaprika, 5 deci olaj, két pohár tejföl, 1 jó kanál fokhagymakrém. Ízletes eledel, dévér, bagolykeszeg, jász, bodorka, ami a szákba került, mind jó lesz hozzá.
A megtisztított halak fejét levágom, uszonyukat rajta hagyom, hadd piruljanak szép ropogósra. A keszegnépséget besózom, bekeverem a paprikás lisztet, megforgatom benne őket, aztán ropogósra sütöm mindet. Kisebb tepsiben egymás mellé rakom, zúzott fokhagymával kevert tejföllel megöntözöm, majd sütőbe téve megforrósítom. Többféle bor is jólesik mellé, nekem a ritka kincs, a testes, elegáns savakban és ásványban gazdag Badacsonyi kéknyelű került a poharamba.