Supedlalé 102. oldal

Hozzávalók 4 személyre: 80 deka fogasfilé, 8 deka vaj, csapott kanál liszt, 3 deci tejszín, nagy csomag kapor, 1 fej saláta, 1 doboz minikukorica, 1 kiló burgonya, csipet őrölt bors ízlés szerint, 2 deci olaj, 1 deci fehérbor.

A fogasfiléket forró vajban megsózva, lisztbe forgatva pirosra sütjük. Vigyázva, hogy ne törjenek össze, kiszedjük, lecsurgatjuk, és a tálalásig melegen tartjuk. A vajban elkeverjük a maradék lisztet, beledobjuk a megmosott, finomra vágott kaprot, elkeverjük tejszínnel és fehérborral, őrölt fehér borssal ízesítjük. Közben a héjas burgonyát megfőzzük, tisztítás után karikára vágjuk, forró olajban roppanósra sütjük. Tálaláskor a saláta szétszedett leveleire halmozzuk hidegen a lecsurgatott kukoricákat. Mellé a forró sült burgonyát, a forró fogasfilét és ráöntjük az átforralt mártást.

Megszakítás