Supedlalé 68. oldal
Reszelt hagyma, mustár, paprikakrém, bors, só, pár csepp citromlé és olaj. Ezekkel kenjük be kívül belül a küszöket, majd legalább egy órán át hidegre tesszük, időnként átkeverve őket. Amíg a pác érlelt kizsíroztam a háziak legnagyobb tepsijét, amelyikben a halak majd egysorosan rakva éppen elférnek. Az oldalukat majd szépen körbeburkoljuk paradicsom és zöldpaprika szeletekkel, közéjük vöröshagyma gerezdeket állítok.
Remek illatuk lett a pácolt küszöknek, hasukkal lefelé állított szorosan sorakozó halakat néhány kanál fehér borral, boros tejfellel meglocsoltam, liszttel szép egyenletesen megszórtam, majd betettem az előmelegített sütőbe. A sütőtől függően 30-35 perc kell a befejezésig, közben persze locsolgatni kell a szaftjával. Akkor jó, ha pirul a halak háta és ropogósra sülnek a gerincig, a puha aljuk viszont ízesre párolódik.