Supedlalé 135. oldal

Bográcsban feltett főni 4-5 darab krumplit héjában, nagyjából olyan fél kiló lehetett. Amikor megfőtt, gyorsan megpucolta, majd krumplinyomóval áttörte még langyosan. (Jó a feleség a háznál, illetve a kempingelésnél, mert horgászó férfiembernek hétszentség, hogy nem jut eszébe a vízparti táborozáshoz krumplinyomót vinni.) Liszt, só, tojássárgája, apróra vágott kapor és frissen tépett rozmaringlevelek kerültek bele. Ügyesen összegyúrta, egy pici vizet is adott hozzá, lehet, hogy a krumpli vagy a liszt aránya nem volt megfelelő. A meglisztezett kempingasztalon átgyúrta, és gombócokat formázott belőle. A bográcsba újra vizet öntött, és amikor már lobogott, sót szórt bele, majd a gombócokat. Addig főzte, míg feljöttek a víz felszínére, aztán leszűrte őket. Közben a bogrács elkerült a tűzről, jött helyette a tárcsa, amin máris sültek a kukoricalisztbe forgatott törpék ropogósan. Megint csere, friss olajon most a gombócok pirultak a tárcsán, amiket még fokhagymás tejföllel is megkenegetett. Tányérra szedve festő ecsetjére való, csendéletként is megállta a helyét!

Megszakítás