Supedlalé 92. oldal
Hozzávalók:
1.5 kg. ponty, 1 kg. csuka, 1/2. kg. füstölt busa, 1/2 kg. amur, 1 nagy fej vöröshagyma, 4 gerezd fokhagyma, 4 db. zöldpaprika, 3 db. közepes paradicsom, ízlés szerint gomba, bors, kömény, só, pirospaprika, tejszín, kapor, citrom.
Elkészítése:
A hagymát apróra vágva zsíron megdinsztelem, rárakom az apró kockára vágott paprikát, paradicsomot, gombát, a zúzott fokhagymát és tovább dinsztelem. Belerakom a kifilézett kockára vágott halakat hozzáadom a fűszereket. Körülbelül 15 perces főzés után már majdnem puhák a halkockák, ráöntöm a 20%-os főző tejszínt, összeforralom, és a legvégén megszórom apróra vágott kaporral. Végül 1/2 citrom levével ízesítem. Hagyok még nekik egy kis időt a tűzhelyen talán 4-5 percnyit, hadd barátkozzanak érjenek össze a végső harmóniáig. Köretnek galuskát adok mellé.