halak

A Balatoni halászok egyszerű – évszázados – vízparti étke

A halat megtisztították, kibelezték, majd ujjnyi szeletekre vágták. Az apróra vágott hagymát, sót, paprikát ...
Érdekel

Bográcsos hal vörösborosan

„ A pontyot, csukát, harcsát, bodorkát, compót bográcsba aprítod, belé vöröshagymát, egész paprikát vagy ...
Érdekel

Füstölt bodorka és mások

Fajtájára tekintve szinte majdnem minden halfajta alkalmas a füstölésre. Angolna, makréla, pisztráng, bodorka, kárász, ...
Érdekel

Halfüstölés

A füstölt hal íze, zamata nagyban függ a fűrészpor-keveréktől, alapanyagunk frissességétől, gondos előkészítésétől. A ...
Érdekel

Hallecsó bográcsban

Hozzávalók: 2 kg hal (törpeharcsa, csuka, harcsa), 1 evőkanál zsír, 10 közepes fej vöröshagyma, ...
Érdekel

Halpaprikás, Bródy Sándortól

„Meg kell párolni jó sok vöröshagymát vízben zsír nélkül, de nem sárgára és nem ...
Érdekel

Mária halleves Balatonmáriáról

Hozzávalók: 2-3 db bármilyen balatoni hal (keszeg, sügér, bodorka), nagy fej vöröshagyma, 1 gerezd ...
Érdekel

Paprikás hal Horvátországból

A paprikás hal bármilyenfajta apróbb halból süthető. A halról eltávolítják a pikkelyeket, s hátáról ...
Érdekel

Pira caldo – Paraguayi halleves

Hozzávalók: másfél kiló surubi-patkó, olívaolaj, sárgarépa, kaliforniai paprika, lila és vöröshagyma, fokhagyma, oregánó, koriander, ...
Érdekel

Piranhaleves (Paraguay)

Hozzávalók: 1 kiló piranha, 2 darab vöröshagyma, 1 tasak halfűszer, szezonális halakhoz petrezselyem és ...
Érdekel

Savanykás halleves

Az idén lettem nyolcvanéves. Magánügy. Csak azért hoztam szóba, mert hatvan éve főzök különféle ...
Érdekel

Vegyes halból készült kapros pörkölt

Hozzávalók: 1.5 kg. ponty, 1 kg. csuka, 1/2. kg. füstölt busa, 1/2 kg. amur, 1 ...
Érdekel

Vegyes halkolbász

A vegyes halkolbász lett a nyerő: egyharmad ponty, egyharmad harcsa, egyharmad busa. Mások a ...
Érdekel
ai generated 8303593 640
Feliratkozásommal kérem / hozzájárulok, hogy a zakonyi.hu a részemre hírleveleket és más értesítéseket küldjön!