A Balatoni halászok egyszerű – évszázados – vízparti étke
A halat megtisztították, kibelezték, majd ujjnyi szeletekre vágták. Az apróra vágott hagymát, sót, paprikát ...
Érdekel
Bográcsos hal vörösborosan
„ A pontyot, csukát, harcsát, bodorkát, compót bográcsba aprítod, belé vöröshagymát, egész paprikát vagy ...
Érdekel
Füstölt bodorka és mások
Fajtájára tekintve szinte majdnem minden halfajta alkalmas a füstölésre. Angolna, makréla, pisztráng, bodorka, kárász, ...
Érdekel
Halfüstölés
A füstölt hal íze, zamata nagyban függ a fűrészpor-keveréktől, alapanyagunk frissességétől, gondos előkészítésétől. A ...
Érdekel
Hallecsó bográcsban
Hozzávalók: 2 kg hal (törpeharcsa, csuka, harcsa), 1 evőkanál zsír, 10 közepes fej vöröshagyma, ...
Érdekel
Halpaprikás, Bródy Sándortól
„Meg kell párolni jó sok vöröshagymát vízben zsír nélkül, de nem sárgára és nem ...
Érdekel
Mária halleves Balatonmáriáról
Hozzávalók: 2-3 db bármilyen balatoni hal (keszeg, sügér, bodorka), nagy fej vöröshagyma, 1 gerezd ...
Érdekel
Paprikás hal Horvátországból
A paprikás hal bármilyenfajta apróbb halból süthető. A halról eltávolítják a pikkelyeket, s hátáról ...
Érdekel
Pira caldo – Paraguayi halleves
Hozzávalók: másfél kiló surubi-patkó, olívaolaj, sárgarépa, kaliforniai paprika, lila és vöröshagyma, fokhagyma, oregánó, koriander, ...
Érdekel
Piranhaleves (Paraguay)
Hozzávalók: 1 kiló piranha, 2 darab vöröshagyma, 1 tasak halfűszer, szezonális halakhoz petrezselyem és ...
Érdekel
Savanykás halleves
Az idén lettem nyolcvanéves. Magánügy. Csak azért hoztam szóba, mert hatvan éve főzök különféle ...
Érdekel
Vegyes halból készült kapros pörkölt
Hozzávalók: 1.5 kg. ponty, 1 kg. csuka, 1/2. kg. füstölt busa, 1/2 kg. amur, 1 ...
Érdekel
Vegyes halkolbász
A vegyes halkolbász lett a nyerő: egyharmad ponty, egyharmad harcsa, egyharmad busa. Mások a ...
Érdekel